Stripmuseum en Libéma bij de rechtbank

nieuws
foto: André Huitenga

Het Stripmuseum stond woensdag voor de rechter. Verhuurder Libéma wil dat het museum eind dit jaar het pand aan de Westerhaven heeft verlaten. Het stripmuseum wil blijven tot de verhuizing naar het Groninger Forum, medio 2019.

Er is voor het Stripmuseum geen alternatieve locatie beschikbaar. Bij sluiting zouden de zes personeelsleden op straat komen te staan en zouden de cursussen moeten stoppen. De twee partijen verschillen van mening over de einddatum van de huurovereenkomst.

Volgens verhuurder Libéma duurt het contract maximaal drie jaar en loopt het dit jaar af. Het Forum zou oorspronkelijk dit jaar klaar zijn. Libéma wil het pand verkopen omdat er veel belangstelling voor is. Bovendien betaalt het Stripmuseum een extreem lage huur. De rechter doet over vier weken uitspraak.

Deel dit artikel: