Stadse studenten gaan in 2019 Down Under

nieuws

In 2019 gaat een groep Groningse studenten starten in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Team Delft won donderdag de race met zonne-auto’s die 3.000 km moesten afleggen.

Team Groningen is nu al druk bezig met de voorbereidingen. In het Solar Racing Groningen-team werken bedrijven, universiteit, hogeschool en MBO-scholen samen. “In de opstartfase ben je bijvoorbeeld bezig met heel veel aspecten die met de techniek niets te maken hebben. Juridische zaken, marketing en communicatie. We hebben inmiddels een club om ons heen verzameld die op al die gebieden expertise heeft,” zegt initiatiefnemer Jeroen Brattinga, student Elektrotechniek aan de Hanzehogeschool.

“Wij zien dit als onze kans om bij te dragen aan de energietransitie. Wat dat betreft zitten we hier in Groningen goed, met het Energy Transition Centre en de Energy Academy Europe op een steenworp afstand,” aldus Brattinga. Alle partners worden onderdeel van een samenwerkingsplatform. Dat moet uiteindelijk resulteren in meer investeerders en internationale bedrijven in Noord-Nederland.

Twee teamleden zijn afgereisd naar Australië om de race van dit jaar bij te wonen. De opgedane informatie is essentieel voor een goede voorbereiding op 2019. De race vindt eens in de twee jaar plaats.

Deel dit artikel:

  1. Goed voor de ontwikkeling van zowel opleidingen hier in Groningen als ontwikkeling van rijden op groene energie. Daarnaast zet het Groningen als voorloper in groene alternatieven op de kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *