Skills Heroes zet mbo op de kaart

Op het Alfa-college aan de Kluiverboom werd woensdag gestreden om plaatsen voor de regiowedstrijden van Skills Heroes. “Ik ben behoorlijk zenuwachtig en heb afgelopen nacht ook niet zo heel goed geslapen.”

Skills Heroes zijn landelijke wedstrijden waar mbo-studenten aan kunnen deelnemen. Het Alfa-college is present met zeventien opleidingen waarbij studenten door middel van casussen aan vakkundige juryleden moeten laten zien wat ze in hun mars hebben. “Voor het mbo is dit heel belangrijk”, zegt regiocoördinator Mieke van der Broek. “We kunnen laten zien wat het mbo te bieden heeft, en ook de vakgebieden in ieder huishouden terug te vinden zijn.”

Op de Kluiverboom werden woensdagochtend de sectoren verpleging en verzorging getoetst. “Ik heb een patiënt behandeld die met COPD hier op de longafdeling ligt”, zegt student Jordy de Boer. “Ik heb bij hem de parameters afgenomen als de bloeddruk en het glucosegehalte.” Jordy wordt tijdens zijn werkzaamheden nauwlettend op de vingers gekeken door een jury.

“Alle studenten die hier vandaag goed presteren gaan door naar een regionale rond. De volgende stap is dan de finale en die wordt in maart volgend jaar gehouden.”