Nieuw Gaycafe opent in december haar deuren

LHBT-café ‘De Prins’ zal in december haar deuren openen in de Zwanestraat. De homogemeenschap heeft erg positief gereageerd op het nieuws. Na het sluiten van De Kast was er nog maar één homokroeg in de stad.

Café de Prins zal een borrelcafé worden, de uitbaters zullen zich richten op een publiek bestaande uit mensen boven de 25 jaar. Dit houdt in dat er geen DJ-installaties geplaatst zullen worden, het is daarentegen niet zo dat mensen jonger dan 25 niet welkom zijn. De zaak wordt geen homodiscotheek zoals De Kast was.

Het heterovriendelijke café zal gerund worden door homoseksuelen. ”Wij voelen beter aan wat er zich in de gayscene afspeelt en kunnen ons aanbod hierop aanpassen”, aldus uitbater Frank Smit. Het blijkt dat vele (voormalige) Groningse homozaken worden gerund door mensen die geen ‘voelsprieten’ hebben in de gaycommunity. Veel homoseksuelen hebben aangegeven dat De Kast te commercieel gerund werd en dat er weinig tot geen aandacht was voor de LHBT-gemeenschap, bij Café de Prins wil men deze gevoelens wegnemen.

Het COC-Groningen Drenthe is blij met de nieuwe horecazaak. De organisatie geeft aan dat er nog veel behoeft is aan de homohoreca. ”Het is heel prettig dat er een kroeg is waar mensen volledig zichzelf kunnen zijn, dit is een verrijking voor Groningen”, meent COC-voorzitter Annelies van Santen.

Het café bevindt zich in de Zwanestraat, de uitbaters hebben aangegeven dat deze locatie de gasten een veiliger gevoel biedt. Een pand in de Poele- of Peperstraat had dit waarschijnlijk niet kunnen bieden.