Groningers storten puinhoop voor ministerie

Gedupeerde Groningers en Milieudefensie hebben donderdagmorgen 10 kuub puin gestort op de stoep van het ministerie van Economische Zaken in Den Haag. Het gaat om puin van door de gaswinning vernielde monumentale boerderijen.

De actie is onderdeel van een speciaal ‘inwerkdossier gaswinning’ voor Eric Wiebes, de nieuwe minister van Economische Zaken. ‘Wij staan hier op zijn eerste werkdag om te laten zien waar de Groningers dagelijks mee te maken hebben,”aldus Milieudefensie. Het versneld dichtdraaien van de gaskraan hoort bovenaan zijn prioriteitenlijst.

De demonstranten willen de minister graag helpen puinruimen. Daarom wordt ook een papieren inwerkdossier aangeboden, met portretten van Groningers, foto’s van verdwenen gebouwen en concrete maatregelen die nodig zijn. De Groningers en Milieudefensie delen flyers over het doel van de actie uit aan voorbijgangers en ambtenaren. Zij willen graag met de minister in gesprek over hun eisen. Milieudefensie zorgt er voor dat het puin voor eind van de dag is opgeruimd.