FC Groningen zet Mahi en Idrissi uit de selectie

sport
Foto: Sportphotoagency.com Go Ahead - FC Groningen. Mimoun Mahi heeft de 1-0 gemaakt.

FC Groningen heeft Oussama Idrissi en Mimoun Mahi uit de selectie gezet wegens “ontoelaatbaar gedrag”. Zij spelen niet mee in de beker tegen Roda JC, woensdag, en in de competitie tegen Sparta volgende week zondag.

Idrissi speelt voorlopig mee met de beloften en moet daar laten zien, door zijn houding en gedrag te verbeteren, dat hij weer bij de eerste selectie wil komen. Mahi moet zich maandag bij de directie van FC Groningen melden. Dan wordt besproken welke maatregelen er genomen worden.

FC Groningen verloor vrijdagavond met 1-0 van Willem II. Trainer Ernest Faber zinspeelde er toen al op dat er mensen uit de selectie zouden verdwijnen. “Iedereen heeft zijn kans gehad en daar ga ik niet meer op wachten”, aldus Faber tegen de NOS. “Iedereen moet voor het elftal strijden en als dat niet gebeurt, heb je hier niks te zoeken”. Faber noemde de na rust invallende beloften spelers Amir Absalem en Ludovit Reis als lichtend voorbeeld hoe het wel moet qua passie en inzet.

 

Deel dit artikel:

  1. Mahi kan geweldig voetballen. En is ook een goede prof, maar loopt momenteel, om wat voor reden ook met de ziel onder de arm, en lijkt wat gefrustreerd. Ik zou Mahi daarom altijd opstellen, maar ook Mahi is niet onvervangbaar.

   Met Warmerdam, Doan en Reis hebben we drie hele slimme voetballers voor een viermans middenveld. Bacuna en Jenssen hebben allebei de vorm niet, en moeten maar om de vierde plek vechten. Geef vanwege zijn geweldige schot Bacuna nu de voorkeur. Maar dan moet ie dus wel vaker durven af te drukken. Te Wierik lostte gisteren een niet al te bijzonder schot (voorlangs), maar kreeg wel applaus.

   De verdediging zag er met Absalem er ook best aardig uit.

   Veldwijk, Van Weert, Antuna en Donald moeten de voorste twee plekken maar uitvechten. En die strijd voor een groot deel door mate van inzet bepaald.

   1. Ach ja, en zo is iedere supporter in eigen ogen deskundig.
    Wel jammer dat het zo’n beetje de beste voetballers zijn die uit de selectie zijn gezet, de rest is niet veel soeps, imho.

  2. “Al bij voorbaat verloren”. De totaal niet opbouwende Groninger mentaliteit ten voete uit. Kan ik niets mee. Vind ik zelfs te triest om er een LOL op te geven.

   En kom niet aanzetten met dat ik vanwege kritiek op Groningse negativiteit geen Groninger ben. Heb één lijn van voorvaderen die minimaal vijf eeuwen in de provincie Groningen ligt. (Gezien kans op inteelt bij geringe mobiliteit weet ik overigens niet of dit positief is).

   Het kan heel goed zijn dat ik ondanks dat ik Kostic (toen ie door iedereen afgedankt was) en Sorloth grote toekomsten toedichte, alle thuiswedstrijden, soms uitwedstrijden en trainingen bezoek, een onnozel quasi-deskundig optimistisch verhaal schrijf, maar wat ben ik blij dat ik nog wat optimisme in me heb.

   1. Doe niet zo gepikeerd! Het was slechts een grapje. Ik kwam in tijdnood ivm andere bezigheden. Normaal reageer ik altijd uitgebreid.

    Kostic was toch nooit afgedankt! Robert Maaskant zag het in hem niet zitten. Deze man had dus een visie als een kanarie. Ondanks dat de rest van de technische staf hem wel daartoe heeft aangespoord. Het werd later één van de gewildste voetballers in Duitsland.

   2. Ik voel toch wel een diep medelijden met je dat je dit jezelf aandoet!

    En ik zei het eerder, wanneer je iedere debutant als groot talent bestempelt dan Is het vrijwel onmogelijk om niet een keer gelijk te hebben.

   3. Otto je hoeft VSH niet al te serieus te nemen,die zegt dat Sorloth een goede spoeler is en dat FC Midtjylland om het kampioenschap van Nederland mee zou mee spelen,daarmee heeft hij zijn geloofwaardigheid definitief overboord gegooid.

   1. Otto

    Matige poging tot ironie van onze fanatieke GroenLinkser.

    Eentje die trouwens door basisplaatsen van Memisevic en Hrustic, en de prima invalbeurt van Amir Absalem opvalt door een opmerkelijk gebrek aan kennis over de FC. Zijn een aantal die hier op de FC reageren, maar de indruk wekken nog nooit een voetbalstadion van binnen te hebben gezien.

    Over Kostic. Ja klopt, Van de Looi en Lukkien gaven hem niet op. Maar heb meerdere supporters horen verkondigen dat Kostic een miskoop was.

    Toen hij doorbrak was er overigens misschien maar eentje die wilde toegeven dat ie er naast zat. Sommigen zien negatief zijn als teken van een scherpe blik, en lijken dan haast te hopen dat hun met kracht geuitte afwijzing dan niet onterecht bleek te zijn, omdat ze liever een speler van hun club zien mislukken dan dat ze moeten erkennen dat hun beoordelingsvermogen weleens tekort schiet.

    En hoe er met Sorloth is omgegaan door een deel van de “supporters”. Op laatst kreeg de arme jongen (drie keer flink pech gehad) al een fluitconcert toen hij met warming up begon. En dat grauwe volk dat bij zijn vertrek naar Denemarken, een lachwekkende poging tot koppen van hem op twitter plaatste. Te dom om te beseffen dat die volledig mislukte timing een gevolg was van gebrek aan zelfvertrouwen en overcompenseren (Sorloth wilde al zijn kracht er in leggen, en sprong daardoor veel te hoog).

    Moet je Sorloth nu met vertrouwen zien spelen.

    https://youtu.be/45vJB7NjRQ0

    Profvoetballers, en zeker jonge profvoetballers hebben zelfvertrouwen nodig. Helaas begrijpen een hoop Groningen “supporters” dat in al hun negativiteit niet.

    Ben het trouwens met veel van je beschouwingen over Groningen eens. Ben ook voor een onafhankelijk Groningen. Wil daar zelfs wel een substantieel deel van mijn vrij besteedbaar inkomen inleveren.
    Maar ik vind ook dat we als Groningers zelf een belangrijke eerste stap te kunnen zetten, door (bijvoorbeeld in taalgebruik) ingebakken negativiteit af te werpen. Tegen de klippen op misschien. Maar er zijn staten/volken geweest die vanuit een veel malen grotere mate van achterstelling, tot bloei zijn gekomen.

   2. Ik heb David Texeira daarover weleens horen vertellen. Ook hij kon niet slagen. David Texeira gaf uiteindelijk kritiek op het systeem van de FC waarin hij moest spelen en daardoor nooit goed uit de verf kwam. Dit moet je dan wel ter harte nemen als FC. Echt goede spitsen heeft Groningen na Marcus Berg en Tim Matavz nooit meer gehad. Dat was een luxe probleem! 2 uitstekende spitsen op hetzelfde moment en ze konden zeer leep de bal in het doel jagen.

   3. Otto.

    Ja Texeira. Stond op een eiland tijdens de wedstrijden. Onmogelijke opgave voor hem. Maar was volgens mij ook geen topper. Vond die aankoop een gevalletje haastwerk.
    Groningen wilde definitief de naam als beginpunt van topspitsen vestigen, en daarom kwam Fuhler met de krijger (dictie Grads) Texeira.
    Zo zie ik het tenminste.

    Was een periode van af en toe best merkwaardige scouting. Femi voor ruim drie miljoen. Femi kon wel ballen (afpakken) maar om er meer dan een miljoen voor te betalen? Ik weet het niet.

    Veel kwalijker is dat we toen van de zo bij de Groningen supporters goed passende en zo succesvolle 442 GTPV overstapten naar een kansloze en sneue imitatie van Barcelona met één spits. Veel spitsen bij ons op gesneuveld. Ook bijvoorbeeld de rasvoetballer Hoesen.

    Tijd dat Nijland het verwachtingspatroon bijstelt. Gretige talent de kans geven, en terug naar 442 GTPV. En spelers met bewezen absolute wil om te winnen kopen.
    Een winnaarsmentaliteit heb je, of die heb je niet; daarmee moet je geboren worden. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik het niet (!) absurd vind dat types als Kuyt en Robben uitzonderingen zijn.
    Kwam als matige amateurvoetballer vrijwel elke wedstrijd met een paars/rood hoofd het veld af. Waarom is dit bij profs niet de norm? Zie bijna alleen maar getatoeëerde gebakjes. Er gaat iets fallikant mis bij het jeugdbeleid van Nederlandse profclubs.

 1. VSH en Otto begrijpen niet dat mislukte voetballers vrijwel altijd de schuld aan iemand anders geven voor hun falen. Het komt bij betreffende heren niet op dat hun kwaliteiten te hoog zijn ingeschat.
  Altijd zeuren over trainers die hun geen kansen geven etc.
  Om te denken dat het falen van Hoesen, Sorloth en Texeira en de veel te dikke Zeefuik aan iets anders te wijten is dan gebrek aan kwaliteit of professionaliteit van deze spelers heeft weinig kaas gegeten van voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *