FC Groningen op zoek naar revanche tegen AZ

FC Groningen hervat zondag de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen AZ. Het krijgt dan kans op revanche, na de 3-2 nederlaag in blessuretijd tegen PEC Zwolle van twee weken geleden. 

Groningen moet het stellen zonder de geschorste Tom van Weert en waarschijnlijk ook zonder de geblesseerde Lars Veldwijk. Mimoun Mahi zal tegen AZ vermoedelijk in de spits beginnen.

Nog niet zo lang geleden verloor FC Groningen twee keer met 4-1 van de Alkmaarders in de play-offs. Groningen staat met acht punten op een elfde plaats, vier punten achter nummer acht AZ. De matige seizoensstart zorgt ervoor dat de druk op de positie van trainer Ernest Faber toeneemt. Volgens Mike te Wierik staat de groep echter nog vol achter de trainer.

Sergio Padt draagt dit weekend, net als alle andere aanvoerders in de eredivisie, een regenboogband ter promotie van meer diversiteit in de sport. De keeper zou een medespeler steunen die in de toekomst uit de kast zou willen komen.

De aftrap is zondag om 14:30 uur in het Noordlease Stadion.

Deel dit artikel:

  1. We hadden met Sorloth goud in handen. Ontpopt zich momenteel tot een topspits.

    Maar dat paupervolk dat zich Groningen supporter noemt, ontneemt jonge jongens liever het zelfvertrouwen; met de “geweldige” redenering dat dat betaalde profs er maar tegen moeten kunnen.

    (Hateboer lijkt voor een miljoentje of vijftien naar Inter of Napoli te gaan, was ook niks volgens een deel van het volk dat de FC eigenhandig naar de kloten helpt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *