“Docenten en studenten, teken petitie WO in Actie”

nieuws
foto: André Huitenga

Bestuursvoorzitter Sibrand Poppema van de RUG roept alle studenten en medewerkers op, de petitie WO in Actie te tekenen. Na het primair en voortgezet onderwijs wil nu ook het universitair onderwijs meer geld van het rijk.

Het nieuwe kabinet investeert wel in wetenschappelijk onderzoek, maar veel minder in onderwijs. De universiteiten vinden dat niet terecht, want de werkdruk onder het universitaire personeel is veel te hoog. De plannen van het nieuwe kabinet maken het alleen maar erger, aldus de opstellers van de petitie. Het leidt tot een verder tekort aan docenten, toename van de werkdruk onder docenten en studenten en een afname van de kwaliteit van het onderwijs.

De petitie speelt op 1 november een rol tijdens het Kamerdebat over het regeerakkoord.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *