Bouw 79 aardbevingsbestendige woningen na anderhalf jaar van start

De bouw van 79 aardbevingsbestendige woningen op het Ebbingekwartier is donderdagmiddag van start gegaan. Wethouder Roeland van der Schaaf gaf het officiële startsein. Er worden vijf luxe appartementen en 74 grondgebonden woningen gebouwd. Alle woningen zijn al verkocht. 

De bouw heeft anderhalf jaar op zich laten wachten vanwege onenigheid tussen projectontwikkelaar VanWonen en de NAM. Beide partijen konden het niet eens worden over wie opdraait voor de extra kosten in verband met mogelijke aardbevingen.

Inmiddels is die overeenkomst dus bereikt. De NAM betaalt de kosten, middels de NAM Nieuwbouwregeling. Volgens de NAM heeft de overeenkomst op zich laten wachten omdat het een complex project is.

Deel dit artikel:

  1. Eigenlijk heeft men in Nederland de laatste decennia tegen minimale eisen v.w.b. constructiesterkte in en aan woningen en bedrijfsgebouwen gebouwd. Wat nu aardbevingsbestendig bouwen heet, is bij de hedendaagse woningbouw feitelijk niets anders dan opnieuw degelijk gaan bouwen, wat met tot de jaren `70 ook deed en toen zonder hogere bouwkosten de standaard was.

  2. Kijk eens over de grens hoe ze daar bouwen, kunnen de Nederlanders nog wat van leren….. Het mag helaas nooit wat kosten, hoezo kortzinnig?

  3. De beterweters hebben het er maar weer druk mee. Gelukkig hoeven ze hun beweringen niet te onderbouwen met feiten, dat zou niet te doen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *