14 tips binnen na schietpartij Korreweg

nieuws
Foto: Martin Nuver, 112groningen

De politie Noord-Nederland heeft in totaal 14 nieuwe tips binnen. De politie zoekt getuigen van een schietpartij die afgelopen zondagochtend plaatsvond. Hierbij raakte een 21-jarige student blijvend verlamd. 

Zondag 15 oktober rond vijf uur ’s ochtends werd het slachtoffer aangesproken door drie licht getinte mannen van begin 20. Ze vroegen hem of hij iets wilde drinken. De Stadjer bedankte daar vriendelijk voor. Vervolgens gingen de drie jongemannen om hem heen staan, waarna een schot viel. De student sloeg op de vlucht maar werd vervolgens in de rug geraakt door een kogel.

Een van de drie mannen, die wegreed in een groene Mazda, werd kort daarna ingerekend door de politie. De voorlopige hechtenis van deze 19-jarige verdachte is met veertien dagen verlengd. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag in vereniging. De andere twee verdachten zijn nog spoorloos. Het 21-jarige slachtoffer gaf aan dat de daders ‘straattaal’ spraken.

Kort voor het incident is de groene Mazda, met daarin vier mannen, gezien bij cafetaria De Wending aan de Rodeweg. De politie vraagt mensen met informatie, contact op te nemen. U kan informatie geven aan de politie via 0900-8844, u kan anoniem tippen via 0800-7000.