Strenge veiligheidsmaatregelen bij komst Koning

”De wereld is echt veranderd sinds 2004”, Burgemeester den Oudsten doelt hiermee op de strenge veiligheidsmaatregelen die voor Koningsdag 2018 ingezet zullen worden.

De laatste keer dat een vorst in Groningen kwam voor de viering van Koninginnedag was in 2004, Koningin Beatrix bezocht toen de Stad. Maar door de grotere terreurdreiging en algehele maatschappelijke veranderingen zal de Stadjer aankomende april veel meer veiligheidsmaatregelen zien.

Op de vergrote veiligheid na is het nu ook aan het stadsbestuur om met een indeling van de festiviteiten te komen. De burgemeester heeft aangegeven dat er dit jaar ook veel nadruk komt op het Ommeland. Groningen zal gepresenteerd worden als een talentvolle en toekomstgerichte stad, hierbij ligt vooral de nadruk op de vele studenten en het ondernemingsklimaat in de stad. Tevens heeft Den Oudsten aangegeven dat hij geen problemen voorziet met de vele bouwprojecten in de Stad, het is zelfs een teken dat Groningen een stad met een blik op de toekomst is. ”In een stad waar veel gebouwd wordt, valt dynamiek te zien.” stelt de burgemeester trots.

Het Stadsbestuur en de Algemene Oranjevereniging Oranje Nassau hopen eind januari een programmering voor Koningsdag te presenteren.