Provincie Groningen start moddercampagne

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/stevepowel

De provincie en de gemeenten vestigen dit jaar extra aandacht op het landbouwverkeer. De transport van geoogste gewassen zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. 

In het najaar worden naast aardappelen ook mais en suikerbieten geoogst. Het transport van deze voedingsmiddelen resulteert veelal in grote modder- en zandhopen op de provinciale wegen. Om mensen bewust te maken van de gevaren hiervan is de Verkeerswijzer Groningen een campagne gestart. Hierbij wordt de aandacht gevestigd op zowel de automobilist als de agrariër.

Bestuurders van landbouwvoertuigen ontvangen de speciale folder ‘Modder op de weg’. Er staat in wat bestuurders van landbouwvoertuigen moeten doen indien zij modder op de weg achterlaten. Het simpelweg laten liggen van het zand wordt ontmoedigd, dit is te gevaarlijk voor andere weggebruikers. Automobilisten wordt aangeraden om langzaam de rijden in gebieden waar veel modder op de weg ligt. De drab kan in in het profiel van autobanden terecht komen, dit resulteert in een langere remweg.