Meer vertraging voor project aardwarmte

nieuws

Het geothermie project van de stad loopt nog meer vertraging op. De vertraging loopt verder op op omdat de gesprekken met het Staatstoezicht op de Mijnen nog steeds niet zijn afgerond.

Eerder was het plan om de aanbestedingen voor de eerste boring van het project in augustus op te starten.. Volgens een rapport van SodM worden de risico’s van het winnen van aardwarmte in het bevingsgebied onderschat. Het zou volgens de instantie zelfs voor extra bevingen kunnen zorgen. De vergunning en de risico’s worden nu opnieuw besproken. De aanbesteding is uitgesteld.  De veiligheid is volgens de wethouder gegarandeerd doordat er een speciaal systeem is ontwikkeld dat de kleinste trilling al ontdekt voordat het überhaupt een trilling is.

De vergunning om het aardwarmteproject uit te voeren loopt in november af.

Deel dit artikel:

  1. De staat nu dan gelijk maar aansprakelijk stellen voor eventuele meerkosten in het kader van geothermisch veilig aardwarmte kunnen benutten. Naar ik mag aannemen wordt het nu in aanbouw zijnde Huis van Niets ook met aardwarmte verwarmd, kan mij geen andere klimaatvriendelijke co2 arme verwarmingsvoorziening voorstellen en aangezien Groningen duurzaam wil gaan worden mag dit vanzelfsprekend niet ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *