Maak kennis met de online wereld van je kind

nieuws

Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich wel eens zorgen om het surfgedrag van hun kinderen. Daarom biedt Biblionet Groningen een gratis eLearning aan: ‘Stap in de online wereld van je kind’.

De snelle veranderingen in de digitale wereld en de steeds grotere aanwezigheid van deze wereld in het onderwijs doet sommige ouders vrezen. Ongeveer de helft van de jonge ouders voelen dat zij soms tekortschieten in de mediaopvoeding van hun kinderen, dit komt voornamelijk door de onbekendheid met populaire apps en websites.

Biblionet Groningen biedt met haar cursus ouders, opvoeders en leerkrachten inzicht in de digitale wereld van kinderen van 8 tot 12 jaar. Aan de hand van filmpjes, websites en artikelen ontdekken ze onder andere de populaire sites, veelgebruikte social media en apps onder deze jonge doelgroep. Zo hoopt Biblionet de angst en onbekendheid bij ouders weg te nemen.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 27 september aanmelden voor de cursus via de website van Biblionet Groningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *