Korfballers Nic. verliezen van koploper SCO

De korfballers van Nic. hebben zondag thuis verloren van SCO. Op sportpark De Wijert werd het 16 – 22.

Zowel Nic. als de Friese bezoekers kenden een stroef begin, waarbij het bij beide teams vooral ontbrak aan de scherpte in de afronding. SCO wist deze spiraal te doorbreken. Na een voorzichtige 1 – 5 voorsprong, liepen de Friese korfballers uit Oldeholtpade uit naar 3 – 10, en bij rust stond er al een 5 – 12 op het scorebord, waarmee de wedstrijd beslist leek.

In de tweede helft kwam Niels Tamminga voor Nic. in het veld. Zijn ingressum zorgde voor een opleving van het Groningse spel. Het aantal rebounds nam toe en ook het spel werd energieker. De groen-witte-krijgers wisten de achterstand in te lopen tot 15 – 18. De spanning definitief terugbrengen in de wedstrijd zat er echter niet in, want toen Nic. een vrije bal mistte, en SCO daarop wel wist te scoren, vloeide de energie weg. Uiteindelijk werd de eindstand op 16 – 22 bepaald.

Na drie wedstrijden gespeeld te hebben in de veldcompetitie staat Nic. nu met één punt op de zevende plaats. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Groen Geel op het programma die dit weekend verloor van Avanti.