Hanzehogeschool vierde in onderzoek Elsevier, dansacademie de beste

De Hanzehogeschool Groningen staat net als vorig jaar op de vierde plaats van de brede hogescholen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van het Elsevier-onderzoek Beste studies.

De opleiding met de meeste tevreden studenten van Nederland is de bachelor Dans van de Hanzehogeschool. Lucia Marthas Institute for Performing Arts heeft 95% tevreden studenten. De vestiging in Amsterdam en Groningen delen de eerste plaats. De bachelor is de nummer één van de 2.126 beoordeelde hbo-, wo-bachelors en wo-masters.

Van de 48 beoordeelde voltijdopleidingen van de Hanzehogeschool Groningen zijn er 21 opleidingen met een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten, twintig met een gemiddelde beoordeling en zeven met een lagere beoordeling dan gemiddeld.

Dertien opleidingen behaalden de nummer 1 positie in hun categorie: Small Business & Retail Management, Docent BKV, Logopedie, Toegepaste Psychologie, Chemische Technologie, Dans – Amsterdam, Dans – Groningen, Docent Dans – Amsterdam, Sociaal Juridische Dienstverlening, Mondzorgkunde, Bio-Informatica, MBRT en Management in de zorg.