Crowdfunding gestart voor hondencafé Kwispel

Stadjers kunnen binnenkort het eerste hondencafé in Nederland bezoeken. Marijke Haaksema is een crowdfundingsactie gestart om eind december een hondencafé te openen. Hier kan men al spelend met een hond van een hapje en een drankje genieten. 

Initiatiefneemster Haaksema is op het idee gekomen na een vakantie in Lille, hier staat het enige hondencafé ter wereld. Zij was erg gecharmeerd door de huiselijke sfeer en de aparte betalingsmogelijkheid die er in het café wordt gehanteerd. Gasten betalen per uur, niet per drankje. Hondencafé Kwispel zal op dezelfde manier opereren als de twee kattencafé’s die de Stad nu rijk is.

Het café is een hondenopvangcentrum, eigenaren brengen de honden overdag naar het etablissement en halen ze ’s avonds weer op. De zaak moet ruimte bieden aan circa tien honden. De honden die in de zaak zullen gaan ravotten moeten een selectieproces ondergaan, aanhalige en stressbestendige honden hebben de voorkeur. Er zal veel aandacht zijn voor de psychische gesteldheid van de honden, er zal een ruimte in de kroeg zijn waar de honden zich kunnen terugtrekken.

Haaksema wenst dat het hondencafé in de nabijheid van het Noorderplantsoen geplaatst wordt, dit vanwege het losloopgebied en de open ruimte van het park. Voor de aanschaf en renovatie van een pand is circa 25.000 euro nodig, dit bedrag wil de initiatiefnemer ophalen met een crowdfundingsactie. Tijdens de bouw van het café wordt er veel aandacht geschonken aan de hygiënemaatregelen, de honden zullen niet in de buurt van het voedsel komen.

Mensen die het wensen deel te nemen aan de crowdfundingsactie kunnen een kijkje nemen op de website van hondencafé Kwispel.