Bloembollenveld als eerbetoon aan ‘helden tegen gaswinning’

nieuws
Foto: Emma Westers

De actie van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) voor de aanleg van een bloemenveld voor ‘alle helden die strijden tegen gaswinning en schade’ krijgt brede steun. Vanaf vrijdagmiddag worden bloembollen verkocht voor minimaal één euro. De kosten van de actie worden daarmee gedekt. Het is ook mogelijk om zelf bloembollen op te sturen.

Onder meer Tweede Kamerleden Henk Nijboer (PvdA), Anne Kuik (CDA), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Dion Graus (PVV) en Frank Wassenberg (PvdD) ondersteunen de actie. Ook de Groninger Bodem Beweging (GBB), het gasberaad, Milieudefensie en Van Graan naar Banaan staan achter de actie.

Op 11 november worden de bollen geplant in een veld in de gemeente Eemsmond. In het aankomende voorjaar zal het bloemenveld dan te bewonderen zijn.

Deel dit artikel:

  1. Van die politieke partijen, dat een decennia geleden allang hadden kunnen inzetten door geen leveringscontracten meer af te sluiten. De bottleneck van dit moment. Alsook te houden aan de voorschriften van de SodM vonden geen gehoor via deze politieke partijen. En nu op deze wijze, een mooie sier willen maken en daarmee te profileren als mosterd na de maaltijd. Groningen geruïneerd en geen cent vanuit de aardgasbaten. Het wordt ineens heel erg vies in mijn mond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *