Aankomend weekend feest in de Brugstraat

nieuws

Aankomende zaterdag en zondag is er feest, muziek en zijn er kraampjes in de Brugstraat. Hier wordt dan gevierd dat de Brugstraat busvrij is en dat er meer ruimte is voor fietsers en voetgangers.

De straat is sinds begin september busvrij, dit is een onderdeel van de nieuwe Binnenstadvisie. Door het weren van bussen uit de A-straat en de Brugstraat zijn het aantal vervoersbewegingen afgenomen en is het gebied ruimer en veiliger geworden voor ander verkeer.

Zaterdag is de Brugstraat afgesloten voor al het verkeer om ruimte te bieden aan kraampjes, braderieën en andere activiteiten. Gedurende de gehele dag zullen er modellen door de straat lopen met mode en accessoires van de ondernemers uit de Brugstraat. Er is live muziek en er worden gratis lekkernijen uitgedeeld. De festiviteiten worden om 11.00 uur formeel geopend door wethouder Joost van Keulen en duren tot 16.00 uur.

Op zondag is de straat ook afgesloten, eerst wordt er om 10:00 uur een ontbijt georganiseerd voor de ondernemers én bewoners van de Brugstraat. Aan beide kanten van de straat worden ontbijtjes-to-go uitgedeeld voor de voorbijgangers.

Deel dit artikel: