Aankomend weekend feest in de Brugstraat

nieuws

Aankomende zaterdag en zondag is er feest, muziek en zijn er kraampjes in de Brugstraat. Hier wordt dan gevierd dat de Brugstraat busvrij is en dat er meer ruimte is voor fietsers en voetgangers.

De straat is sinds begin september busvrij, dit is een onderdeel van de nieuwe Binnenstadvisie. Door het weren van bussen uit de A-straat en de Brugstraat zijn het aantal vervoersbewegingen afgenomen en is het gebied ruimer en veiliger geworden voor ander verkeer.

Zaterdag is de Brugstraat afgesloten voor al het verkeer om ruimte te bieden aan kraampjes, braderieën en andere activiteiten. Gedurende de gehele dag zullen er modellen door de straat lopen met mode en accessoires van de ondernemers uit de Brugstraat. Er is live muziek en er worden gratis lekkernijen uitgedeeld. De festiviteiten worden om 11.00 uur formeel geopend door wethouder Joost van Keulen en duren tot 16.00 uur.

Op zondag is de straat ook afgesloten, eerst wordt er om 10:00 uur een ontbijt georganiseerd voor de ondernemers én bewoners van de Brugstraat. Aan beide kanten van de straat worden ontbijtjes-to-go uitgedeeld voor de voorbijgangers.

Deel dit artikel:

  1. Ruimer en veiliger voor ander verkeer ? Het was veelal niet de bus die overlast veroorzaakte, maar veelal de doorgang werd belemmerd vanwege vrachtverkeer wat vrijwel de gehele dag plaatsvond.
   Arne heeft gelijk dat overlast van fietsverkeer en fietsen die overal geparkeerd worden het grootste probleem is.
   De binnenstad wordt steeds meer onvriendelijker vanwege “vreemd” gedrag. Daardoor verplaatsen/inkopen steeds meer bewoners van deze stad naar andere winkelcentra buiten de stad Groningen.
   Het is te hopen dat het gemeente bestuur maar vooral de raad de wijsheid in pacht heeft en andere situatie in Nederland en daarbuiten gaat onderzoeken en eventueel toepast op onze stad. Veel wijsheid gewenst !

 1. Feest, muziek, kraampjes en gratis lekkernijen. Terwijl Sint Maarten is getroffen door een ramp. Mensen die daar wonen hebben niets meer. Geen woning, geen eten en geen drinken. Hier wordt zaterdag een feestje gebouwd. Schaam je Gemeente Groningen.

 2. Leuk feestje!? Ze zullen merken, dat het gauw gedaan is met het feestje, als de omzet drastisch terugloopt.
  Leuk, die gele steentjes, waar niemand over loopt.

 3. Feestje bouwen terwijl gisteren een benefietdag was voor Sint Maarten. Dat kan er bij mij niet in. Ik geef liever het geld aan Sint Maarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *