“Studenten de stad in, armoede de stad uit!”

nieuws

Na de succesvolle samenwerking vorig jaar, is de Groningse Voedselbank wederom het goede doel van de KEI-week. Vorig jaar is er een recordbedrag van €2621 opgehaald. Tijdens de komende KEI-week hoopt men dit bedrag te overtreffen.

De KEI-week en de Voedselbank willen met deze actie de Groninger student maatschappelijk bewuster maken. Voedselbankvoorzitter Ulfert Molenhuis is erg blij met de samenwerking: “Wij zijn blij ook dit jaar weer het goede doel van de KEI-week te zijn. Groningen is een echte studentenstad en op deze manier kunnen wij duizenden studenten kennis laten maken met de Voedselbank van de stad Groningen’’.

Tijdens de KEI-week zijn er meerdere acties om geld en voedsel in te zamelen, de Voedselbank zal maandag op de Infomarkt staan, meedoen aan de KEI-parade,
aanwezig zijn bij cultuurevenement More to Explore en het Open Air festival. Daarnaast zal er op de dinsdag van de KEI-week, voedsel ingezameld worden bij meerdere supermarkten in de stad. Op deze manier kunnen zowel Stadjers als studenten in de week het goede doel steunen.“Tijdens de KEI-week komen
studenten de stad in en zorgen we er samen voor dat armoede de stad uit gaat”, hoopt Molenhuis.

De KEI-week is van maandag 14 augustus tot vrijdag 18 augustus.

Deel dit artikel:

  1. 0,50 cent per KEI-loper was de opbrengst vorig jaar. Dank-je-wel voor dit gulle gebaar voor het in armoede geteisterde Groningen. Dit jaar zal en moet het beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *