Pendelbus binnenstad vanaf 3 september van start

De binnenstad krijgt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Vanaf zondag 20 augustus rijden de OV-bussen daarom niet meer in de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm. Minder mobiele mensen kunnen daarom de pendelbus gebruiken.

De Pendelbus is een klein compact busje dat lijkt om een verkleinde stadsbus, deze bus is te herkennen aan het logo ‘Ruimte voor jou’ en de tekst ‘Pendelbus Binnenstad’. De bus is bedoeld voor minder mobiele mensen die door het weren van de OV-bus uit de binnenstad, minder makkelijk het stadshart kunnen bereiken. Een rolstoel of rollator kan gewoon mee in het busje. WMO pashouders kunnen gratis gebruik maken van de Pendelbus. Dat geldt ook voor houders van een Stadjerspas. Niet-pashouders betalen 50 eurocent per rit.

De bus rijdt vanaf 3 september tussen de Westerhaven, het Akerkhof en het Zuiderdiep heen en weer, om de tien minuten vertrekt de bus. Haltes bevinden zicht aan de Westerhaven (centrumhalte west), bij de Akerk en aan het Zuiderdiep. Mensen die in de binnenstad moeten zijn, kunnen het beste bij de Akerk uitstappen. Het busje is een extra voorziening, het busje is dus geen vervanging voor de WMO-bus en zal dat ook in de toekomst niet worden.