OOG-directeur verwacht veel van verhuizing

OOG directeur Evert Janse verwacht veel van de verhuizing van OOG. Dinsdag werd een intentieverklaring ondertekend om per 1 januari 2018 een nieuw onderkomen aan de Kadijk op het Zerniketerrein te betrekken.

“We zijn al gesprekken gestart met de Hanzehogeschool’ zegt hij.”Ook met anderen gaan we in gesprek. We willen bijvoorbeeld studenten laten onderzoeken hoe om te gaan met sociale media. Het medialandschap verandert heel snel. We hebben ruimte op de radio en denken aan een soort creatief radiolaboratorium.  Met de komst van studenten krijgt de redactie een lagere werkdruk.”

OOG zit sinds halverwege de jaren negentig in “De Studio” aan de Akkerstraat. De omroep was al enige tijd op zoek naar een nieuw onderkomen om de lasten te verlagen, een praktischer werkplek te krijgen en samenwerking met andere partijen te zoeken.