OOG-directeur verwacht veel van verhuizing

OOG directeur Evert Janse verwacht veel van de verhuizing van OOG. Dinsdag werd een intentieverklaring ondertekend om per 1 januari 2018 een nieuw onderkomen aan de Kadijk op het Zerniketerrein te betrekken.

“We zijn al gesprekken gestart met de Hanzehogeschool’ zegt hij.”Ook met anderen gaan we in gesprek. We willen bijvoorbeeld studenten laten onderzoeken hoe om te gaan met sociale media. Het medialandschap verandert heel snel. We hebben ruimte op de radio en denken aan een soort creatief radiolaboratorium.  Met de komst van studenten krijgt de redactie een lagere werkdruk.”

OOG zit sinds halverwege de jaren negentig in “De Studio” aan de Akkerstraat. De omroep was al enige tijd op zoek naar een nieuw onderkomen om de lasten te verlagen, een praktischer werkplek te krijgen en samenwerking met andere partijen te zoeken.

Deel dit artikel:

  1. Bij OOGTV (betaald of vrijwillig) werken is natuurlijk erg leuk. Had het persoonlijk daarom anderen dan de toch al geprivilegieerde student gegund.

    Er begint namelijk langzamerhand een hele harde tweedeling te ontstaan. Met een geprivilegieerde klasse met steeds meer een winner-takes-all mentaliteit (Ayn Rand zal verheugd zijn) en een grote groep on-geprivilegieerden. Wordt Nederland een land van – door geweldsrobots beveiligde – gated area’s?

    Had de nabijheid van OOGTV aan bijvoorbeeld de mensen in het Oosten van de Stad gegund. Als ik de baas was, had ik het naar de Ulgermaweg verplaatst.
    Zie met nauwe samenwerking met de Hanze, een drempel voor (op studie gesjeesde) laatbloeiers/herintreders van boven de veertig, om bij OOGTV een (vrijwillgers-)carriere te beginnen, ontstaan.

  2. Kleine correctie OOG zit niet sinds halverwege de jaren ’90 in de Akkerstraat. OOG TV verhuisde in augustus 1993 van de Oude Boteringestraat naar de Akkerstraat, OOG Radio dat was ingeruild voor Vision FM verhuisde in het weekeinde van 2 oktober 1993 naar de Akkerstraat.. Toen Vision ter ziele ging (januari 1994) nam OOG radio het stokje weer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *