JOVD wil kamerverhuur op woonboten behouden

nieuws

De JOVD Groningen wil het verhuur van kamers op woonboten behouden, het stadsbestuur wil van het kamerverhuur af. Het verbieden van ‘studentenboten’ zou het kamertekort teveel vergroten stelt de JOVD. 

Uit het onderzoek ‘Beste Studentenkamerstad 2017’ door het kenniscentrum voor studentenhuisvesting Kences, blijkt dat er in Groningen een tekort van circa 1900 kamers is. De JOVD wil dat het aantal studentenkamers niet verlaagd wordt, het verbod van kamerverhuur op boten zou de nieuwe student teveel onzekerheid geven over het bemachtigen van een kamer.

Het stadsbestuur wenst dat het kamerverhuur op woonboten wordt tegengegaan om verloedering van de schepen te voorkomen. Veel studentenboten zijn verwaarloosd en onveilig. Tevens genieten huurders van woonboten geen huurbescherming, voor de jonge student kan dit veel problemen opleveren. Geschillen met verhuurders zijn aanzienlijk moeilijker op te lossen. Wanneer de gemeenteraad stemt over het voorstel van het college is niet bekend.

Deel dit artikel:

 1. Die verschrikkelijke woonarken zorgen er al veel te lang voor dat wat er in ons stadje nog aan Hanzeatisch water over is, gedegradeerd is tot een stelsel van slootjes.

  Alles wat jong is, kan nadenken en zich politiek wil engageren, sluit zich aan bij de jongerenclub van FvD.

 2. Zo snel mogelijk die boten opruimen. Dit soort drijvende bouwsels verdienen eigenlijk niet de kwalificatie boot. Er komt nogal wat studentenhuisvesting bij dat het wegvallen van de drijvende kamers prima kan opvangen.
  Als aanvulling op de oproep van VSH wil ik alles wat jong en een extreemrechtse malloot is oproepen om zich aan te sluiten bij de enige echte extreemrechtse xenofobe vrouwonvriendelijke politieke beweging die zich FvD noemt.

 3. Het zou, omdat de stad te behoeden voor verval van eengezins woningen, ook moeten worden verboden om deze panden voor kamerverhuur , te gebruiken.
  Tenslotte zijn ze daar ook niet voor gebouwd.
  Dus meer studenten/ kamerverhuur units aan de rand van de stad bouwen.
  Gezinnen en oudere bewoners terug naar het centrum en de wijken er om heen.

 4. Ik zou de schepen en drijvende bouwsels welke nu nog in de diepenring een ligplaats kennen, wegslepen, het geheel gaan dempen en op de gerealiseerde meters aan ontstane gronden betonnen tumoren met kijkgaten in de vorm van studio`s voor in de plaats gaan zetten.

  Zo draag je zorg voor genoeg woningen voor de studerende jongeren en gelijktijdig geef je hen de mogelijkheid om vlakbij de RUG te en de kroeg te kunnen gaan wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *