Dit weekend voor het laatst bussen in A-straat

Dit beeld, van een bus over de A-brug,  is straks verleden tijd, want na dit weekend rijden er geen bussen meer in de A-straat, Brugstraat en Munnekeholm.

De binnenstad krijgt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. De bussen stoppen dan aan de noordkant van de Westerhaven. Vanaf september rijdt er een pendelbusje de stad in en uit.

Vele ondernemers vinden het een goed initiatief. Volgens de winkeliers zorgt het drukke verkeer voor veel gevaarlijke situaties.

Deel dit artikel:

 1. Ben benieuwd hoeveel pendelbusjes er straks achter elkaar over deze brug gaan rijden om te voorzien in de vervoersbehoefte van zij welke slecht ter been zijn.
  En natuurlijk wat dit op langere termijn gaat doen met het verlies aan omzet van de winkeliers binnen de diepenring. Voor hen welke alles per fiets of lopend afdoen, veelal uit milieuoverwegingen zal dat een zorg zijn, maar of de gevestigde detailhandel daar van kan leven?

 2. De heren ondernemers preken voor eigen parochie immers, uitgaande van mijzelf en van wat ik daar alten hoor en zie lopen in de kledingzaken, komt het gros van hun klanten sowieso niet met het openbaar vervoer maar met de eigen auto.
  En ja, dan zie ik ook liever de stadsbussen welke voor de winkels langsrijden verdwijnen.

 3. Over een paar maanden: ondernemers klagen over rustig verkeer.

  Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen: mini voorbeeld is Beijum Oost. Daar hebben ze de bus ook ook weggehaald en rijdt nu om dat centrumpje heen. Resultaat was dat de ene na de andere ondernemer over de kop ging en er zit nu niets meer noemenswaardig.

  1. En in andere gevallen kwamen er juist straten tot ontwikkeling na veranderende doorstromen, zoals de Gelkinghestraat. Even geduld mensen, pessimisten, neem een aspirientje en we zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *