De KEI-week vernieuwt

nieuws

De KEI-week kijkt dit jaar meer dan ooit naar de toekomst. Met onder andere het behalen van een Green Key keurmerk en een eindfeest in festivalvorm, vernieuwt de KEI in een rap tempo.

Afgelopen week heeft de Kommissie Eerstejaars Introductie (KEI) het gouden ‘Green Key keurmerk’ behaalt, dit vanwege de inzet van de KEI-week om het mileu te sparen. Het gouden keurmerk houdt in dat de organisatie een stap verder gaat in het behouden van het milieu dan de geldende wetten en regels. De KEI-week is met het Green Key keurmerk pas het tweede publieksevenement in Nederland met dit keurmerk.

Tijdens ‘KEI to your Future’ in MartiniPlaza komen onderwerpen als effectief studeren, actief worden naast je studie en werk gerelateerde onderwerpen aan bod. De aankomend student kan hier deelnemen aan meerdere workshops en activiteiten. Oud RUG-student Arjen Lubach zal ook een lezing geven over zijn ervaringen in het Groninger studentenleven. Arjen Lubach voelt zich vereerd om te mogen spreken in zijn oude studentenstad.

De KEI-week verandert ook mee met de huidige trends; “De KEI-week weet altijd in te spelen op trends die leven onder jongeren in Nederland”, zegt Brouwers. Eén van die trends is de verdergaande digitalisering en om die reden is de KEI-krant vervangen door KEI-TV. “Deelnemers aan de KEI-week kunnen de content van KEI-TV meebepalen, door hun social media berichten, foto’s en video’s te plaatsen met de hashtag #KEI17. Op deze manier maken we het medium zo interactief mogelijk”, aldus de enthousiaste voorzitter.

Een andere trend onder jongeren is het vele bezoeken aan festivals in de lente en de zomer, om die reden zal de KEI haar eindfeest houden op het recreatiegebied Kardinge. Hier zullen in totaal vier soorten feesten zijn. Voorzitter Brouwers meldt, ” “Je kunt het Eindfeest als een groot indoor festival zien, geheel in lijn met de trend. Dit is wat de aankomende studenten leuk vinden en op deze manier proberen we het Eindfeest nog aantrekkelijker te maken.”

De KEI-week vindt in 2017 plaats van maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *