Camping Grunobuurt tegen vroegtijdige sloop

Aan de Paterswoldseweg hebben enkele bewoners van de Grunobuurt een ludieke dagcamping ingericht. Hiermee vragen zij aandacht voor de sloop van tientallen woningen aan de Stephensonstraat, de Paterwoldseweg en het Hoornsediep.

Op deze plek zal in de toekomst een appartementencomplex gebouwd worden, maar de bouw hiervan laat nog minimaal drie jaar op zich wachten. De bewoners moeten daarentegen eind september hun woning al verlaten. Het is extra wrang dat dit nieuws pas eind juli gemeld werd. Voor vele mensen is het niet mogelijk om in twee maanden tijd een nieuwe woning te vinden. Ook vinden vele bewoners het absurd dat zij drie jaar vóór de nieuwbouw hun woning al moeten verlaten. De buurtbewoners hebben gezamenlijk met de SP Groningen gevraagd of de woningen nog een jaar langer kunnen blijven staan. De grond naast de Stephensonstraat ligt al tien jaar braak, volgens de SP zou men daar eerst moeten beginnen met bouwen.

De Socialistische Partij is van mening dat het vroegtijdig op straat zetten van zeventig gezinnen de Groningse woningkrapte alleen maar zal vergroten. ”De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn ellenlang. Ook anti-leegstandorganisatie Carex heeft een wachtlijst. Mensen die niet jaren staan ingeschreven en een woning nodig hebben komen hierdoor zwaar in de problemen. Vroegtijdige sloop van de Stephensonstraat is onacceptabel.”, aldus SP-raadslid Bob de Greef.

De bewoners hebben een ‘Beter Plan’ voor de Grunobuurt gemaakt, dit alternatieve plan verwoordt duidelijk waarom hun woningen langer kunnen blijven staan. Op 30 augustus wordt dit plan, met de handtekeningen van de bewoners, aangeboden aan wethouder Roeland van der Schaaf.