Wasdroger explodeert in Helpman

112
Foto: Joey Lameris - lamerisfotografie.nl

Een geëxplodeerde wasdroger heeft dinsdagmiddag voor enige consternatie gezorgd in de Groningse wijk Helpman. Bij de explosie raakte niemand gewond.

De melding van de explosie kwam rond 14.50 uur bij de brandweer binnen. Buurtbewoners aan de Van Houtenlaan hoorden een luidde knal en zagen kort daarna rookontwikkeling bij de garageboxen achter de woningen vandaan komen waarop ze het alarmnummer belden. Bij aankomst van de brandweer bleek de rook veroorzaakt te worden door een wasdroger die al enkele dagen buiten voor een garagebox stond, en door onbekende oorzaak was geëxplodeerd.

Brandweerlieden hebben een nacontrole gedaan en hebben gekeken of er eventueel nog explosieven aanwezig waren, wat uiteindelijk niet het geval bleek te zijn. Gedurende dit onderzoek was de omgeving afgezet. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing.

Deel dit artikel: