TEAM 4 Architecten ontwerpt nieuw datacentrum en datalab voor het Zernike terrein

nieuws

Het architectenbureau heeft het design gemaakt uit opdracht van Bytesnet, gespecialiseerd in datacenteroplossingen voor bedrijven.

Het gebouw zal een van de meest energiezuinige datacenters van Europa worden. Het pand zal worden gebruikt om onderzoek te doen naar energietransitie, Big Data en de communicatie van apparaten.

Naast een serverruimte die niet toegankelijk is voor mensen, zal het openbare deel van het gebouw worden gebruikt door studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit. Het project kost in totaal zo’n 20 miljoen euro. De verwachting is dat het centrum over ruim een jaar haar deuren zal openen.

Deel dit artikel:

  1. Opnieuw een gevelartiest bezig geweest, e.e.a gekopieerd, nu met een andere kleur en ander materiaal gebruik

    Het origineel staat in Chaville Frankrijk het gebouw staat bekend als: ESPACE CULTUREL ET DE LOISIRS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *