Peuters deze zomer gewoon naar school

Bij veel scholen in de stad zit de deur op slot en zijn de gebouwen verlaten. Maar dat geldt niet voor zeven peuterspeelzalen: ruim honderd peuters gaan deze zomervakantie namelijk gewoon naar school.

“We bieden dit nu voor het derde jaar op rij aan”, vertelt Marlies Weghorst van Kids First COP Groep. “We merken bij de ouders dat er veel belangstelling is, maar ook dat het iets oplevert. Tijdens een zomervakantie staat de ontwikkeling van peuters stil of is er zelfs een achteruitgang in de taal- en rekenvaardigheden. Door ze in een deel van de vakantie les te geven blijft dit beter op peil.”

Het programma dat aangeboden wordt is wezenlijk anders dan het lesprogramma dat buiten de vakanties wordt gehanteerd. “We besteden uiteraard aandacht aan rekenen, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden. Maar er is ook veel ruimte voor andere activiteiten. Zo hebben we vanochtend verschillende soorten fruit in stukjes gesneden om er smoothies van te maken.”

De peuterspeelscholen zijn de komende twee weken nog geopend. Kinderen aanmelden is niet meer mogelijk, de zomerschool zit volledig volgeboekt.