Minima kosteloos een week op vakantie dankzij De Vakantiebank

De Vakantiebank geeft mensen en gezinnen die op of onder bijstandsniveau leven de mogelijkheid om toch een keer een week op vakantie te gaan. De stichting, gevestigd in de stad, groeit elk jaar en deze zomer gaan in totaal 150 families een week lang weg op kosten van De Vakantiebank.

“Via via kwamen wij erachter dat we ons konden inschrijven bij De Vakantiebank en daar vanuit zijn wij uitgenodigd om hier op vakantie te gaan “, zegt Lammert Jan Rooske op bungalowpark ’t Hout in Bakkeveen.

Het gezin Rooske verblijft een week in een pas gerenoveerde bungalow die beschikbaar is gesteld door twee zussen. De Vakantiebank mag van april tot en met oktober deze en nog een andere bungalow gebruiken om arme gezinnen een week vakantie aan te bieden. Maar de Vakantiebank is niet alleen in Bakkeveen actief. “We hebben safaritenten in Sellingen, Gasselte, Hulshorst en Otterloo”, vertelt Erik van Diepen van De Vakantiebank.

De Vakantiebank wil nog meer mensen die het financieel moeilijk hebben een kosteloze vakantie aanbieden en is daarom nog op zoek naar recreatie ondernemers die mee willen doen.