Kinderdichter weet wat ze wil

Met het gedicht ‘Sprinkhaan Daan’ is de 11-jarige Marrah van der Heijden de nieuwe Kinderdichter van Groningen geworden.

De leerlinge van de Groningse Schoolvereniging werd afgelopen vrijdag gekozen uit bijna 250 andere kinderen. De verkiezing van Kinderdichter wordt ieder jaar georganiseerd door ‘Het Poëziepaleis’ en heeft als doel de poëzie die voor en door kinderen wordt gemaakt, onder de aandacht te brengen.
Voor het project Kinderdichter krijgen de groepen zeven en acht van een aantal basisscholen in een gemeente workshops van professionele dichters. De leerlingen die deze workshop gevolgd hebben sturen maximaal drie zelfgeschreven gedichten in voor de verkiezing.
Een Kinderdichter is 10 – 12 jaar en wordt voor één jaar benoemd door een deskundige jury. Als Kinderdichter word je begeleid door een echte dichter van het Poëziepaleis.