IJskoude start van zomerprogramma Jonge Onderzoekers

Met een banaan een spijker in het hout slaan.

Dat is een van de onderdelen van het vandaag gestarte zomerprogramma van De Jonge Onderzoekers. De jonge uitvinders gaan naar harte lust aan de slag met vloeibaar stikstof. Deze stof is erg geschikt om van alles en nog wat mee te bevriezen; bananen, ballonnen elastiekjes, alles wordt ondergedompeld in de ijskoude vloeistof.
Ook op de elektronica afdeling wordt hard gewerkt aan motoren, zonnepanelen, ledschakelaars en zelfs onweerdetectoren.
Begeleider Richard vindt het belangrijk dat jonge mensen in aanraking komen met techniek:”Het is hartstikke leuk om zelf iets te maken, je krijgt dan waardering voor spullen en gaat er zuiniger mee om. Sommige kinderen vinden het zelfs zo leuk dat ze later een technisch beroep kiezen”.

De hele zomer zijn er speciale activiteiten bij De Jonge Onderzoekers