Damwanden worden ingetrild

nieuws

Deze week worden er met een grote heistelling damwanden ingetrild bij de Helperzoom en Kempkensberg. Dit hoort bij het voorbereidende werk van de aanpak Ring Zuid.

De werkzaamheden zijn nodig om in de treinvrije periode bij het spoor het nieuwe persriool, riolering en kabels te kunnen plaatsen. Van zondagavond 6 augustus tot maandagochtend 14 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen-Assen, Groningen-Winschoten en andersom.

Dan wordt bij de Esperantokruising het spoor verwijdert, grond afgegraven, damwanden ingetrild, funderingspalen, tunnelelementen en rioleringsbuizen geplaatst en vervolgens het spoor weer hersteld. Bij de Helperzoomtunnel wordt onder ander de historische kademuur verwijderd die de bouwers tot hun verrassing aantroffen.

Deel dit artikel: