Brandweer gaat in gesprek met bewoners na felle brand Meeuwerderweg

De Groninger brandweer gaat donderdagavond met een voorlichtingscontainer naar de Meeuwerderweg. Brandweermensen gaan in de wijk de dialoog aan met de bewoners.

“Een maand geleden heeft er aan de Meeuwerderweg een felle brand gewoed”, vertelt Jan Winter van de Groninger brandweer. “Eén persoon raakte daarbij gewond en twee huizen raakten zwaar beschadigd. Omdat we merken dat de brand grote impact heeft op de buurt, en er veel vragen zijn, hebben we besloten om vanavond de wijk in te gaan.”

De voorlichtingscontainer is nog maar kort in bedrijf, en is tot nu toe alleen buiten de stad ingezet. “Met deze container kunnen we laten zien wat er gebeurt als er brand uitbreekt. In de container hebben we een slaapkamer nagebouwd, die we vol rook kunnen zetten, zodat mensen kunnen zien wat er gebeurt, en wat het effect van een rookmelder is.

Maar het is niet alleen preventie. “We willen dat er ook een dialoog ontstaat. Brandweermensen die ingezet zijn bij de bestrijding van het vuur zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over hoe we gehandeld hebben, maar ook tegen welke problemen we als brandweer zijn aangelopen.”

De container staat van 19.00 tot 21.00 uur aan de Meeuwerderweg.