Beveiliger houdt veelpleger in bedwang

112
foto: Andries Oord

De politie heeft vrijdagmiddag in de binnenstad een 31-jarige veelpleger uit Beilen aangehouden voor winkeldiefstal en het slaan van een beveiliger. Een tweede winkeldief wist te ontkomen.

De politie kreeg een melding van een winkeldiefstal in de Herestraat. Twee mannen waren een zaak uitgerend met een vuilniszak vol spullen die niet waren betaald. Het ging met name om beddengoed. Een beveiliger rende achter het duo aan en wist één van beiden aan te houden in de Kleine Gelkingestraat. De verdachte probeerde op een fiets te ontkomen. Toen dat niet lukte gooide hij de fiets aan de kant en sloeg de beveiliger op de borst. Die wist de man onder controle te houden tot de politie kwam. Aangezien het om een veelpleger gaat, is hij ingesloten.

Zijn kompaan ging er met de vuilniszak vandoor. Hij heeft de zak uiteindelijk laten vallen, maar wist zelf te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar zijn identiteit. De gestolen goederen zijn teruggegeven aan de winkel.

Deel dit artikel: