Autodieven knallen tegen lantaarnpaal

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

De politie heeft zaterdagochtend 05.00 uur een 22-jarige man en 26-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor diefstal van een personenauto. Ze worden ook beschuldigd van het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden zonder rijbewijs.

Twee agenten reden op het Damsterdiep toen een auto hen met hoge snelheid tegemoet kwam. Zij gingen er achteraan en zagen dat de auto wel erg snel een bocht nam. Even later zagen ze dat de auto op de kruising Oostersluis – Damsterdiep tegen een lantaarnpaal was gereden en daar stil stond met uitgeklapte airbags. Er kwam een hoop rook uit het auto.

De vrouw die uitstapte gaf een valse naam op en weigerde haar identiteitsbewijs te laten zien. Daarop werd ze aangehouden. Een passant vertelde dat de bestuurder was weggelopen. De agenten kwamen alsnog achter de identiteit van de vrouw door een pas die zij bij zich had. Daarna werd ook de naam van de man achterhaald, die thuis werd aangetroffen. Hij bleek inderdaad de bestuurder te zijn, zonder dat hij een rijbewijs bezat. Beiden zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *