Aardbevingsbestendige huizen met vleermuizenkasten klaar

wijken
De familie Hassel voor hun nieuwe woning.

De eerste bewoners van de nieuwbouw aan de Oosterhamriklaan in de Indische Buurt hebben deze week hun sleutels gekregen.

Lefier heeft er twaalf sociale huurwoningen laten bouwen. Enkele huurders van Lefier uit de wijk kregen onder voorwaarden voorrang bij de toewijzing van de woningen. Hun oude woning paste niet meer bij hun gezinssituatie en zo konden ze in de wijk blijven wonen.

De huizen zijn aardbevingsbestendig gebouwd. Ook hebben de woningen nestkastjes voor vleermuizen.

Deel dit artikel:

  1. Dat heeft een tijd geduurd. Tegenwoordig worden huizen in een paar maanden de grond uit gestampt, maar hier zijn ze meer dan twee jaar (als het geen drie is) mee bezig geweest. twaalf zet ook geen zoden aan de dijk, zeker niet omdat er eerst zestien duplexwoningen voor gesloopt moesten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *