Zinn: “Van minimum aantal maaltijden Vondelflat geen sprake”

nieuws

Er zijn geen afspraken gemaakt over het aantal maaltijden dat zorginstelling Zinn bij de Vondelflat dient af te leveren. Dat zegt een woordvoerder van de instelling.

“Wij hebben indertijd met het bestuur van de Vondelflat afgesproken op welke manier de maaltijden geleverd worden”, vertelt Marloes Lok van Zinn. “Ook zijn er afspraken gemaakt over de prijs per maaltijd. Maar er is niets vastgelegd over het aantal dat we moeten leveren. Wij brengen de prijs in rekening van het daadwerkelijke aantal bestelde maaltijden, en dat aantal varieert, maar gemiddeld zijn het er 45 per dag.”

De uitspraak van Lok lijkt daarmee haaks te staan op de reactie van directeur Berend Lugies van de Vondelflat die te kennen heeft gegeven dat Zinn benadeeld wordt doordat bewoners eten halen bij andere cateraars. “Wij hebben geen contract als voorkeursleverancier voor de Vondelflat.” Volgens Lok gaat het over het recht op keuzevrijheid en niet over de kwaliteit van de maaltijden.

Rechtszaak
Het conflict in de Vondelflat openbaarde zich in april. Bewoners namen contact op met OOG TV nadat cateraar ‘De Jacobijn’ van het bestuur van de flat kreeg te horen dat men niet langer mocht leveren. Verschillende bewoners wilden iets anders dan de maaltijden van Zinn en besloten om met ‘De Jacobijn’ in zee te gaan. De directie van de flat is daar niet blij mee en heeft nu een rechtszaak tegen twee bewoners aangespannen.

Deel dit artikel:

  1. Dus waarom zou Stichting de Vondel het afnemen bij Zinn verplichten? Wordt er soms verdiend door de stichting aan maaltijden die bij Zinn besteld worden, maar niet als een andere leverancier ze komt bezorgen? Of is de prijs die Zinn in levering brengt afhankelijk van het aantal maaltijden dat besteld wordt? Lang niet iedereen bestelt bij ZINN (160 appartementen en gemiddeld 45 maaltijden. Nu zijn niet alle appartementen bezet, maar ik neem aan dat er ook echtparen wonen. Dus wat is hier aan de hand? Wordt er verdiend aan de ouderen of is de stichting De Vondel en directie een starre rechtlijnige incompentente organisatie.

  2. Stichting De Vondel (Wie in het stichtingbestuur zitten is mij niet goed duidelijk : Lugies is in dienst als dagelijks bestuur) wil graag op een nieuwe lokatie verder. Daarvoor moet het verdienmodel goed zijn. Mijn verwachting is dat men in de nieuwe gebouw ‘Healthy agening’ en ‘Duurzaamheid’ hoge prioriteit heeft. Dan kun je natuurlijk geen ouderen gebruiken met keuzevrijheid. Toevallig is er ook een andere Lugies aktief op dit gebied aktief bij de Hanzehogeschool, maar dat zal wel toeval zijn hoop ik. Nu eerst maar eens de plannen van de nieuwbouw afwachten.

  3. Vergeet niet dat er aardig wat van die types als Lugies rondlopen,allemaal op kosten van de belasting betaler van de ene faal naar de andere faal en van de ene organisatie naar de andere continue zich verrijken aan oprotpremies en afkoopsommen en torenhoge salarissen en bonussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *