Verkeerssituatie Zuiderdiep per direct teruggedraaid

nieuws
Foto: Erick Bakker - file Emmaplein

De rijrichting vanaf het Zuiderdiep naar de Kleine Raamstraat wordt per direct teruggedraaid naar de situatie van voor half april. Automobilisten kunnen vanaf nu weer de Kleine Raamstraat inrijden om op deze manier via het Hereplein de binnenstad te verlaten.

De gemeente wilde met een proef van drie maanden testen of de verkeersdruk op het Hereplein verminderd zou kunnen worden. Na amper twee maanden komt de gemeente nu tot de conclusie dat de proef is mislukt. Omdat verkeer komende vanuit de parkeergarage in de Haddingestraat via het Zuiderdiep naar het Emmaplein werd gestuurd ontstonden daar grote problemen. De verkeerslichten op het plein konden de stroom auto’s niet aan. Er stonden op drukke momenten files tot op het Zuiderdiep.

Wat er nu gaat gebeuren om het verkeer aan de Zuidkant van de binnenstad beter te laten doorstromen is nog niet bekend.

Deel dit artikel:

  1. Strategisch is de ligging van deze parkeergarage alsook andere parkeergarages totaal verkeerd. In de jaren 80 heb ik stadsbestuur hiervoor nog gewaarschuwd. Omdat dit tzt problemen zal geven. Zie daar. Ondertussen zijn er prachtige karakteristieke woningen daartoe gesloopt met daarbovenop afschuwelijke nieuwbouw. Enkel en alleen voor die verschrikkelijke parkeergarage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *