Status quo, enquête en vervolggesprek in Vondelflat

nieuws
Foto Eddy Westerhoff

Wethouder Ton Schroor, twee leden van de Raad van Toezicht en vier bewoners van de Vondelflat hebben vrijdagmorgen een  gesprek gehad.  Volgen een verklaring heeft iedereen zijn mening en standpunten kunnen uitleggen en zijn in gezamenlijkheid conclusies getrokken.

Er wordt door de gemeente een enquête onder de bewoners afgenomen. De vraag is of de bewoners vrije keuze willen in hun maaltijden of dat dit via een collectief contract moet blijven lopen. Afgesproken is dat de vragen persoonlijk aan de bewoners van de flat gesteld worden. Het bestuur en de bewonersvereniging kondigen dit onderzoekje aan. Over drie weken wordt een vervolggesprek gehouden over de uitkomsten. Dan worden de resultaten van het onderzoek besproken en moet er een goede oplossing voor de maaltijdvoorziening in de serviceflat komen. In de tussentijd is er een ‘status quo’, waarbij geen sprake is van juridische stappen en waarbij de situatie rondom de maaltijdvoorziening zoals die is ontstaan, toegestaan wordt.

Gezamenlijk hebben de partijen geconcludeerd dat het belangrijk is dat de rust in de Vondelflat terugkeert. Afgesproken is daarom dat de verklaring het enige is dat op dit moment naar buiten wordt gebracht.