Raad wil actieve rol wethouder in conflict Paddepoel

Wethouder Joost van Keulen moet zijn passieve houding in de kwestie rond de koopzondagen in winkelcentrum Paddepoel laten varen. Dat stelde de gemeenteraad woensdagavond tijdens een spoeddebat dat door diverse partijen was aangevraagd.

Zij hadden forse kritiek op de lakse opstelling van het stadsbestuur en van de wethouder in het bijzonder. Van Keulen vindt dat de bemiddelaar in het conflict tussen diverse ondernemers en de Vereniging van Eigenaren rustig zijn werk moet kunnen doen. De gemeenteraad vindt dat de duizenden euro’s aan boetes die de VvE aan diverse winkeliers hebben opgelegd omdat ze weigeren hun zaak op zondag open te doen, van tafel moeten. Er lopen ook diverse rechtszaken.

Volgens de wethouder komt er spoedig een nieuwe enquête over de verplichte koopzondag, waarna de bemiddelaar een advies uitbrengt. Van Keulen zegde wel toe, zich actiever met het conflict te zullen bemoeien.