Omleidingen: Witte Lam wordt Boterdiep

nieuws

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni worden tussen 9 en 15 uur bij het knooppunt Boterdiep nieuwe wegwijzers geplaatst. Knooppunt Boterdiep wordt de nieuwe benaming voor het knooppunt bij het Witte Lam/Hornbach.

Het gaat om de bewegwijzering op de portalen boven de Oostelijke Ringweg. Voor het verkeer gelden in dit weekend enkele omleidingen. Bouwmarkt Hornbach en bedrijventerrein en het Witte Lam blijven bereikbaar.

Het is op zaterdag 10 juni niet mogelijk om bij het knooppunt Boterdiep de verbindingslus van de Oostelijke Ringweg naar de Noordelijke Ringweg te nemen. Voor het verkeer geldt op deze zaterdag een omleidingsroute via de Eemshavenweg/afslag Zuidwolde en retour richting Groningen. De oprit van de Groningerweg richting de Oostelijke Ringweg is dan ook afgesloten. Op zondag 11 juni is vanaf de Oostelijke Ringweg de afrit naar de Groningerweg afgesloten. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven(via de eerstvolgende op/afrit).

Met de aanpassing van deze portalen is nu officieel een start gemaakt met het plaatsen van de totale nieuwe bewegwijzering. Dit lag aanvankelijk in de planning eind 2016, maar vanwege vertraging in de levering van de borden is dit verschoven naar juni 2017. De gele borden die nu nog op het traject Oostelijke Ringweg-Noordelijke Ringweg- Noordzeebrug – Reitdiepplein staan, verdwijnen in de komende weken. Zij maken plaats voor nieuwe, blauwe borden langs de weg of portalen boven de weg.