Ladies Run brengt 18.000 euro op voor Pink Ribbon

nieuws

De tiende editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen heeft zondag bijna 18 duizend euro opgebracht voor Pink Ribbon. Het geld is afkomstig van de bijna 1900 loopsters en het speciale Pink Ribbon actieplatform.

Grace Bregman, ambassadeur van Pink Ribbon, nam op de Vismarkt de cheque in ontvangst, uit handen van Elske Dijkstra van de organisatie. Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling en nazorg van borstkanker.

De loopsters konden kiezen uit vier afstanden, door de binnenstad en het Noorderplantsoen. De snelste dames waren: op de 2,5 km Leonie Brummer (10.28), op de 5 km Jacelyn Gruppen (17.03). op de 7,5 km Christien Koning (32.40) en op de 10 km Romina Vitale (48.22).

Deelneemster Saskia Smeenk haalde met haar actie ruim 1500 euro op. Zij verzorgde daarom het startschot van de 7,5 km.