Jorden van Foreest verslaat Benjamin Bok in 24 zetten

sport

Titelverdediger Jorden van Foreest heeft zich goed hersteld in de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam. Na de nederlaag van gisteren versloeg hij met de zwarte stukken Benjamin Bok.

De 18-jarige Van Foreest speelde een originele opening en het kostte zijn tegenstander Bok veel tijd om de stelling te doorgronden. Dat lukte niet en na 24 zetten moest Bok opgeven. Jorden van Foreest heeft nu 1 punt uit 2 partijen.

De eveneens in Groningen wonende Sipke Ernst doet het tot nu toe uitstekend. Na zijn verrassende overwinning in de eerste ronde op Van Foreest, wist hij in de tweede ronde met zwart Ivan Sokolov op remise te houden. Ernst staat samen met Van den Doel bovenaan met 1,5 punt uit twee partijen. Goed nieuws voor Jorden van Foreest was het verlies van zijn grote concurrent Loek van Wely,  die ten onder ging tegen L’ Ami.

 

 

Deel dit artikel: