Campagne om Tesla naar noorden te halen

Top Dutch is hét initiatief dat ervoor moet zorgen dat er een grote Tesla fabriek in Noord-Nederland komt. Op de site van Top Dutch kunnen mensen zich aanmelden die in de fabriek willen werken. Hiermee hopen ze Tesla over te halen om de fabriek in Noord-Nederland te plaatsen.

Het bedrijf wat onder andere bekend is door de innovatieve elektrische auto’s wil graag een fabriek in Europa hebben, de plek is alleen nog niet bekend. Door de mogelijke vele aanmeldingen hoopt Top Dutch aan Tesla te laten zien dat het personeel vinden geen probleem zal zijn in het noorden. Na de eerste dag staat de teller al over de 500 personen. Tesla is een bedrijf dat zelf energie opwekken belangrijk vindt, en dit past natuurlijk bij het streven van de provincie Groningen.

Top Dutch streeft naar 2800 aanmeldingen, zoveel werken er ook in de fabriek in California. Maar in principe komen er 8000-10.0000 vrij.