Bouwplannen tegenover synagoge aangepast

nieuws

De bouwplannen in de Folkingestraat tegenover de synagoge worden aangepast. Er zou een gebouw van drie verdiepingen worden gebouwd maar in de aangepaste plannen komt er nieuwbouw van twee hoog. Dat betekent voor de synagoge dat de lichtinval behouden blijft.

“Het is prachtig dat we een compromis hebben bereikt met de bouwer en de gemeente. Voor het bestuur van de synagoge is daarmee ook de kous af. Als we zouden moeten procederen zou dat veel tijd en geld kosten en daarom is deze oplossing de beste, ik heb er zelf ook vrede mee”, aldus vrijwilliger Chris van Wierst.

Begin mei was er een hoop heisa toen de bouwplannen van vastgoedontwikkelaar Wim Bulten bekend werden. Niet alleen de hoogte maar ook de stijl van het nieuwe pand wordt aangepast zodat het beter aansluit bij andere bebouwing in de Folkingestraat.

Deel dit artikel: