Bouwplannen tegenover synagoge aangepast

nieuws

De bouwplannen in de Folkingestraat tegenover de synagoge worden aangepast. Er zou een gebouw van drie verdiepingen worden gebouwd maar in de aangepaste plannen komt er nieuwbouw van twee hoog. Dat betekent voor de synagoge dat de lichtinval behouden blijft.

“Het is prachtig dat we een compromis hebben bereikt met de bouwer en de gemeente. Voor het bestuur van de synagoge is daarmee ook de kous af. Als we zouden moeten procederen zou dat veel tijd en geld kosten en daarom is deze oplossing de beste, ik heb er zelf ook vrede mee”, aldus vrijwilliger Chris van Wierst.

Begin mei was er een hoop heisa toen de bouwplannen van vastgoedontwikkelaar Wim Bulten bekend werden. Niet alleen de hoogte maar ook de stijl van het nieuwe pand wordt aangepast zodat het beter aansluit bij andere bebouwing in de Folkingestraat.

Deel dit artikel:

 1. Goh. Nu al voor de tweede keer op rij dat baasje Bulten zijn zin niet krijgt. Die is voorlopig dus niet te genieten.

  Maar dan moet ie maar bedenken dat hij nu zijn eigen woorden, dat hij zo veel liefde voor de stad en haar oude gebouwen koestert, nu eindelijk (zij het bepaald niet uit zichzelf) in daden heeft omgezet.

 2. Enigszins aangepast. Was beter geweest, dat er helemaal geen verbouwing kwam, maar helaas. Doordat er iemand met zijn botte hersens bij R.O en gefaciliteerd door de lokale politiek – lieden die overigens helemaal niets met Groningen hebben – kon er helaas slechts een compromis worden bereikt.

  1. Achthonderd gebouwen zijn als monument enigszins beschermt. De rest, waaronder historische (vooroorlogse) panden, is vogelvrij.

   Groningen? Met dank aan armoedig boerentuig als Wim Bulten, de dienst ROEZ en de Friese bouwhuftertjes binnen de lokale PvdA, straks het Almere op de Hondsrug!

   Of gaan we als Groningers opstaan en met hooivorken, fietskettingen en een agressieve geselpartijen (wat de Stadspartij schijnbaar niet wil zijn) eens een tijdje goed los?

   Is het niet onze dure plicht om onze historische bebouwing te redden. Om zo een klein deel van de (mondiaal gezien) zeer beperkte hoeveelheid historische bebouwing van de ondergang te redden. Voor al die wereldburgers na ons.

   Of laten we ze niets dan de door autisme en misantropie ingegeven ellende van mislukte filosofische praatjes verkopende onmensen als Koolhaas, Gropius, Le Corbusier achter?

   1. Ze hebben allen niks met Groningen VSH. Wim Bulten komt ook nait uut stad. Ik zal eens een keer gaan inspreken bij de commissie ruimte en wonen en ze eens goed de waarheid vertellen. Want ze helpen mijn stad naar de verdommenis. Het is niet hun stad. Dit is niet een geval op zich. Uit verzamelde cijfertjes is ook gebleken, dat het merendeel van de raadsleden tzt weer vertrekt, daar waar ze vandaan kwamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *