“De geschiedenis heeft al eerder een schaduw over de straat geworpen”

De mensen van de Synagoge in de Folkingestraat zijn kwaad. Kwaad op de gemeente en kwaad op vastgoedontwikkelaar Wim Bulten. Hij wil precies tegenover de Synagoge een appartementencomplex van vier verdiepingen bouwen. Daardoor verliest de Joodse kerk volgens vrijwilliger Chris van Wierst alle lichtinval.

En dat is volgens van Wierst niet het enige: “De Joodse buurt heeft in de oorlog veel meegemaakt en juist op dit smalste stuk van de straat willen we niet weer zo’n slagschaduw laten neervallen”.

Bulten heeft in het verleden de bouwvergunning al aangevraagd en gekregen. Dat was in de tijd dat de gemeente nog veel gemakkelijker was met het verlenen van vergunningen voor hoogbouw in het centrum. Het enige wat Bulten nu nog nodig heeft is een sloopvergunning voor het bestaande pand van één verdieping met een laag puntdak.

Volgens Chris van Wierst wordt alles en iedereen in stelling gebracht om de plannen van Bulten te dwarsbomen.