VV Groningen promoveert voor het tweede jaar op rij

nieuws
Foto Andor Heij: VVG viert het kampioenschap.

VV Groningen is zaterdagmiddag kampioen geworden van de tweede klasse J. Dat betekent dat VVG volgend seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de club in de eerste klasse speelt.

Op sportpark Het Noorden werd DZOH uit Emmen met 4-1 verslagen. Wesley Walstra tekende al na twee minuten voor de 1-0. Na elf minuten leek de titel al binnen toen Marin Kamstra er 2-0 van maakte. De DZOH doelman Nick Schepers blunderde opzichtig.

In de 68e minuut schoot Tim van der Molen VVG in veilige haven. Giovanni Salto tekende voor de 4-0. Yannick van Duyn maakte na 81 minuten de eretreffer voor DZOH.

“Het is één team, en samen is er veel plezier”, aldus trainer Gert Haak na afloop over het kampioenschap. “Het is een unieke club. Een kleine club, maar met veel publiek. We wilden een stabiele tweedeklasser worden, maar het sprookje gaat maar door. Ik ga hier nooit meer weg, of ze moeten me weg trappen”.

Foto: Facebook Tineke Siersema- de Jong