Universiteitsbibliotheek na jaren renovatie heropend

Na jaren van renovatie is de Universiteitsbibliotheek dinsdagmiddag heropend. De openingshandeling werd verricht door Rector Magnificus Elmer Sterken, en de directeur van de UB, Marjolein Nieboer.

In de afgelopen drie jaar is het gebouw grondig gerenoveerd. Dit was nodig omdat de bezoekersaantallen stegen en de bibliotheek intensiever werd gebruikt. Het aantal studieplekken is toegenomen van 1600 naar 2100. De studie- en werkomgeving is prettiger door beter gebruik van daglicht en betere luchtkwaliteit. Het gebouw heeft energielabel A gekregen, dankzij een nieuwe luchtverversingsinstallatie en honderden zonnepanelen op het dak.

De opening is het startsein van een feestweek die duurt tot en met vrijdag. Tijdens de week vinden tal van activiteiten plaats, waaronder lezingen, rondleidingen en een pubquiz. Op vrijdag 2 juni is de UB geopend voor het publiek. Tijdens deze dag is ook tv-persoonlijkheid Arjen Lubach aanwezig.