UMCG-voorzitter Aartsen: ‘ABP: stop met beleggen in tabak!’

nieuws

‘Stop met beleggen van onze pensioenen in de tabaksindustrie!’. Deze oproep doet bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG aan pensioenfonds ABP.

Hij doet deze oproep bij het congres ‘Maak de zorg rookvrij’ dat deze woensdag wordt gehouden. Volgens Aartsen is het nodig om in Nederland maatregelen te nemen tegen tabaksverslaving, om daarmee te komen tot een rookvrije generatie.

De meeste rokers hebben een tabaksverslaving ontwikkeld. Gezien hun verslaving zijn zij te beschouwen als patiënt en hebben ze een goede behandeling nodig. Het UMCG wil daarom samen met het Martiniziekenhuis, Verslavingszorg Noord Nederland en Menzis op korte termijn komen tot een optimale ‘stoppen met roken’-behandelafdeling in beide ziekenhuizen.